Торта с маскарпоне и боровинки



Крема е истински празник за сетивата и тортата е подходяща за всеки празник, свежа комбинация от сирена, мляко и плодове - идеална за летния сезон. Може да бъде приготвена с блатове или бисквити, както е в блога в който я открих - ТУК.
Аз запълних с този крем тортата за рождения ден на Маги, а блатовете са по тази рецепта
Посочените количества са за торта с размери 16-18см.
250 гр. маскарпоне на стайна температура
200 гр. крема сирене
400 гр. заквасена сметана
250 гр. цедено кисело мляко 
110 грама пудра захар 
1 пакетче ванилия или няколко капки ванилова есенция 
Настъргана кора от 1 лимон(за по плътен аромат може да се добави лимонов аромат) 
100 гр. сладко от боровинки
В купа се смесват маскарпонето и крема сиренето на бавна степен с миксер. 
В друга купа се разбъркват заедно заквасената сметана, цеденото кисело мляко, захарта, лимоновата кора и ванилията. 
Към млечната смес се прибавят разбитите сирена.
Във форма с падащ ринг се сглобява тортата като се редуват блатове(или бисквити натопени в мляко)-> крем - > няколко лъжички сладко от боровинки. Част от крема се запазва за измазване. 
Завършва се с блат и се прибира за малко в хладилник. След това ринга се маха и тортата се измазва отгоре и отстрани. Декорацията е според желанията. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини