Малиново парфе с домашно приготвен блат
Първоначално приготвях парфе с готови блатове, но откакто открих рецептата за този блат(в блога на Ваня Джорджевич), го използвам в почти всяка торта. В случай като този използвам само една тънка платка, останалата част замразявам за следваща тортичка, а изрезките за любимите Скалички Продуктите за блата са*: 4 яйца 200 гр. захар 200 мл. прясно мляко (може да се замести с плодов сок) 200 мл. олио 300 гр. брашно(ако желаете какаов блат 270 гр. брашно + 30 гр. какао) 1 пакетче бакпулвер 1 ванилия *Продуктите са за форма с диаметър 20 см. **В края на рецептата ще намерите пропорциите за форма с по-голям размер. -За крема: Отцедените плодове от компот малини 300 гр. заквасена сметана 100 мл. сладкарска сметана 3 - 4 с.л. пудра захар 1 пакетче желатин -За желето: Сок от компот малина 1 пакетче желатин Фурната се загрява на 160 °С, а през това вр...
Коментари
Публикуване на коментар