Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)
Необходими продукти
1 глава карфиол
400 гр. Краве суроватъчна извара
2 яйца
сол
черен пипер
зехтин/разтопено масло(приблизително 50 мл.)
Карфиола се измива, накъсва се на розички и се мели в чопър (аз при липсата на такъв ,го стържа на ренде).
В купа се смесва карфиола с яйцата, изварата, мазнината и подправките и се разбърква добре. Получената смес се разпределя на тънък слой в тави покрити с хартия за печене(моите са с диаметър 30см.).
Блатовете се пекат в предварително загрята на 180 С фурна, докато се стегнат и леко се зачервят.
След като завърши този етап, пицата се декорира с продукти по желание и се връща във фурната за да се допече.
1 глава карфиол
400 гр. Краве суроватъчна извара
2 яйца
сол
черен пипер
зехтин/разтопено масло(приблизително 50 мл.)
В купа се смесва карфиола с яйцата, изварата, мазнината и подправките и се разбърква добре. Получената смес се разпределя на тънък слой в тави покрити с хартия за печене(моите са с диаметър 30см.).
Блатовете се пекат в предварително загрята на 180 С фурна, докато се стегнат и леко се зачервят.
След като завърши този етап, пицата се декорира с продукти по желание и се връща във фурната за да се допече.
Пожелаваме Ви добър апетит!
Поздрави, Криси и Маги.
П. С. :Първата рецепта, която изпратих в списание Кулинарен журнал , и беше побликувана.
Коментари
Публикуване на коментар