Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Необходими продукти
1 глава карфиол
400 гр. Краве суроватъчна извара
2 яйца
сол
черен пипер
зехтин/разтопено масло(приблизително 50 мл.)


Карфиола се измива, накъсва се на розички и се мели в чопър (аз при липсата на такъв ,го стържа на ренде).                                                                                                                         
В купа се смесва карфиола с яйцата, изварата, мазнината и подправките и се  разбърква добре. Получената смес се разпределя на тънък слой в тави покрити с хартия за печене(моите са с диаметър 30см.).                                                                                                                             

  Блатовете се пекат в предварително загрята на 180 С фурна, докато се стегнат и леко се зачервят.
След като завърши този етап, пицата се декорира с продукти по желание и се връща във фурната за да се допече.                                                                                                         
Пожелаваме Ви добър апетит!                                                                                                               
Поздрави, Криси и Маги.         

П. С. :Първата рецепта, която изпратих в списание   Кулинарен журнал , и беше побликувана.                                                             

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини