Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини

Имаме повод за семейно събиране и обещах да направя торта. В тези горещини обаче, нито искам да пека, нито да варя крем, затова заявих, че ще приготвя бисквитена торта . Също така исках крема да е лек, но без крема сирене /маскарпоне, защото напоследък ги използвам доста често и ми се искаше нещо по различно. Не исках да използвам и масло - не е подходящо за температурата навън. 
Реших да опитам какво ще постигна с кондензирано мляко.
Продуктите са за форма с размер 16см.
1 пакет бисквити по избор
100 мл. прясно мляко 
1 консерва кондензирано мляко 
200 мл. сметана за разбиване 
2-3 с.л. кисело мляко
1 пакетче желатин 
150 гр. малини (или други плодове)Желатина се накисва в малко студена вода и се изчаква да набъбне. След това се загрява на водна баня или в микровълнова и се оставя да се охлади. 
През това време сметаната се разбива до пухкавост и към нея се прибавят кондензираното мляко и киселото мляко. 1-2 с.л. от получения крем се изсипват в желатина, разбърква се и желатиновата смес се прибавя в крема. Разбърква се добре с миксер и крема е готов. 
Във форма с падащ ринг се редят бисквитите, потопени за много кратко в мляко. Покриват се с крем и отгоре се подреждат плодовете, а след това отново бисквити -> крем -> плодове. Повтаря се до достигане на желаната височина и се завършва с крем. Тортата се прибира в хладилник най-добре за денонощие. Украсява се с натрошени бисквитки и плодове. 



Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)