Щрудел с точени кори

Баница с тиква, но не съвсем, защото само с добавянето на най-обикновени бисквитки и шепа стафиди вкуса става необикновен и заслужава да бъде описан в следващите редове. Определено у дома се превърна в едно от любимите сладки творения, затова бързам да ви кажа кои са продуктите, които са необходими:⬇️
1 пакет фини точени кори
800 гр тиква 
5-6 бр. бисквити
200 гр натрошени орехи 
100 гр стафиди 
1 с.л. канела 
100 гр. масло
50 мл. олиоБисквитите се натрошават при орехите и се разбъркват за да се смесят. 
Тиквата се почиства от кората и се настъргва. Задушава се в растителна мазнина с канелата. 
След като омекне се сваля от котлона, към нея се добавят парченца масло(15-20гр.). Останалото масло се разтопява и служи за намазване на корите, като се следва последователността кора -> масло -> кора -> плънка. 
По кората се разнася тиквената плънка и се поръсва със стафиди и натрошените орехи и бисквитки. 
След това корите се навиват на рула и се подреждат в тава, намазват се с останалото масло. Пече се до златист цвят в предварително загрята на 180°С фурна. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини