Коледни джинджифилови бисквитки + роял айсинг

*И бисквитени къщички.

Трета поредна година подлагам на изпитание нервите(и уменията) си в опит да изработя джинджифилова коледна къщичка, освен задължителните коледни медени бисквитки с ароматни подправки.
Маги вече е на празнична вълна и всички дейности са свързани с предстоящите празници. Винаги започваме с бисквитките по изпитана рецепта. Хубавото на това тесто е, че след като го омесим си осигуряваме занимания за няколко дни напред(включително и ремонт на покриви), а също така успешно се замразява. Продуктите за  него са:
2 яйца
1 ч.ч. кафява захар 
3 с.л. мед 
100 мл. олио 
1/4 ч.л. сода бикарбонат 
1/2 ч.л. оцет 
350 гр. брашно 
Канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил на прах - 1/2 пакетче готов микс на Dolce Maestro за коледни сладки. 
В купа се разбиват яйцата докато се удвои обема им и станат кремообразни. 
Добавя се захарта и отново се разбърква.                                       Следват подправките, 
меда,олиото, 
содата загасена в оцета. 
Всичко се разбърква добре с миксер и постепенно се добавя и брашното, докато се получи меко тесто, което не лепне. 
Размесва се с ръце и се оформя на топка. 
Тестото се разточва на тънка кора и се изрязват фигурки с резци. 
Сладките се пекат в предварително загрята на 180°С фурна  7-10 минути, докато станат златисти по крайчетата. ~Ден 2-изрязане на шаблони, глазура~ Когато имаме вече готови сладки(и точно преди да са изядени), изпечени части за къщата, трябва да си приготвим глазура. С нея се украсяват и слепват частите на къщата, украсяват се и 7-те останали бисквитки.                 
~За глазурата:                                                 250 гр. пудра захар                                
 2 белтъка                                                       2 ч.л. лимонов сок                                      Ванилия по желание                                   Белтъците се разбиват на сняг с лимоновия сок. Пудрата захар се добавя лъжица по лъжица, при непрекъснато разбиване. 
                                 
*Изводи, които направих по време на подхотовката и след доста четене. 
1. Тестото трябва да се разточи и изреже директно върху хартията, на която ще се пече, за да не се деформират.                                                2. Ако се изрязват форми в тестото, хубаво е изрезката да остане по време на печенето и да се отстрани непосредствено след изваждането от фурната, преди бисквитата да се втвърди. Изключение правят отвори, в които ще се поставят бонбони за стъклен ефект. 
Останалото е въображение и шарени бонбонки! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини