Коледни джинджифилови бисквитки + роял айсинг
*И бисквитени къщички.
Трета поредна година подлагам на изпитание нервите(и уменията) си в опит да изработя джинджифилова коледна къщичка, освен задължителните коледни медени бисквитки с ароматни подправки.
Маги вече е на празнична вълна и всички дейности са свързани с предстоящите празници. Винаги започваме с бисквитките по изпитана рецепта. Хубавото на това тесто е, че след като го омесим си осигуряваме занимания за няколко дни напред(включително и ремонт на покриви), а също така успешно се замразява. Продуктите за него са:
2 яйца
1 ч.ч. кафява захар
3 с.л. мед
100 мл. олио
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. оцет
350 гр. брашно
Канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил на прах - 1/2 пакетче готов микс на Dolce Maestro за коледни сладки.
Всичко се разбърква добре с миксер и постепенно се добавя и брашното, докато се получи меко тесто, което не лепне.
Сладките се пекат в предварително загрята на 180°С фурна 7-10 минути, докато станат златисти по крайчетата. ~Ден 2-изрязане на шаблони, глазура~ Когато имаме вече готови сладки(и точно преди да са изядени), изпечени части за къщата, трябва да си приготвим глазура. С нея се украсяват и слепват частите на къщата, украсяват се и 7-те останали бисквитки.
~За глазурата: 250 гр. пудра захар
2 белтъка 2 ч.л. лимонов сок Ванилия по желание Белтъците се разбиват на сняг с лимоновия сок. Пудрата захар се добавя лъжица по лъжица, при непрекъснато разбиване.
1. Тестото трябва да се разточи и изреже директно върху хартията, на която ще се пече, за да не се деформират. 2. Ако се изрязват форми в тестото, хубаво е изрезката да остане по време на печенето и да се отстрани непосредствено след изваждането от фурната, преди бисквитата да се втвърди. Изключение правят отвори, в които ще се поставят бонбони за стъклен ефект.
Коментари
Публикуване на коментар