Полезни бонбони
Истината е, че колкото и да се опитваме да използваме в менюто си здравословни храни, не винаги се получава... Особено в храненето на децата. Стремим се да приемаме оптимално ползи от продуктите, които използваме, но децата ни често ядат доста вредна храна, дори тя да е домашно приготвена. Много деца не желаят да опитват нови храни, не консумират достатъчно и разнообразни зеленчуци.. Избират сладки неща, бърза храна. Все по-достъпна става информацията , от която можем да разберем колко опасни са захарта и заместителите ѝ, които се използват в хранителната промишленост, както и брашното, тестените храни и всички "Е" номера. Затова изникват въпроси - Защо да тровим тези, които най-много обичаме?
Можем ли да им дадем това, което искат, без то да е вредно и дори опасно?
И отговорът ми са тези много свежи плодови бонбони с крема сирене и куп витамини и полезни вещества. Сладки, вкусни, лесни и сигурна съм- забавни за приготвяне от малките помощници. Вариантите са безброй - от избора на плодове, до ядките и маслото.
¡¡¡БЕЗ добавена захар!!!
Могат да се приготвят с ягоди, малини, къпини, боровинки, кайсии и праскови. Плодовете се смесват с крема сирене или маскарпоне. Ядките също са според предпочитанията - лешници, орехи, бадеми. Ние използвахме кокосово масло и какаово масло(успешно се заместват с краве масло), боровинки, лешници и крема сирене.
Продукти за 20бр. бонбони:
100 гр. боровинки
3 с.л. разтопено масло(кокосово, какаово, краве)
1 пакетче крема сирене
20 бр. лешници
Около 30гр. кокосови стърготини за овалване
100 гр. боровинки
3 с.л. разтопено масло(кокосово, какаово, краве)
1 пакетче крема сирене
20 бр. лешници
Около 30гр. кокосови стърготини за овалване
В блендер се смилат плодовете и към тях се добавят разтопеното масло и крема сиренето.
Получената смес се прибира в хладилник или камера да стегне, за да могат лесно да се оформят топчета.
Когато е достатъчно охладена, с лъжичка се загребва, поставя се лешник и се оформя топче.
Коментари
Публикуване на коментар