Вишнев сироп от плодове и листа

След ягодовото сладко, все още съм на вълна консервиране на плодове. И този сироп е много лесен за приготвяне и подходящ за летните жеги, защото е свеж и разхлаждащ. А плодчетата които остават се превръщат в страхотно вишнево сладко.
Продуктите за литър и 1/2 концентрат са:
1 кг. вишни, почистени от дръжките и костилките
200 бр. вишневи листенца 
1 л. вода 
1 кг. захар
Шишета с подходящи тапи или капачки
В съд към плодовете и листата се добавят захарта и водата и се оставят да престоят едно денонощие.
В голяма тенджера се кипват на котлона, след като това се случи се отстраняват листенцата, а сирооа с плодчетата се иставя на тих огън да ври 30 минути.
Шишетата в които се налива горещия сироп трябва да са затоплени(най-лесно става, като се сложат в студена фурна, да се загряват на 100°).
Сиропа се прецежда с цедка и с помощта на фуния се налива в шишетата. Към плодовете, които остават се добавя 1/2 пакетче желатин, разтворен във вода и се пълнят подходящи бурканчета. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини