Миш-маш

Това е едно от най класическите лятни ястия, добро решение за всеки път, когато нямаме хрумване какво да сготвим, зеленчуците вече са вкусни и освен това отнема 15 минути да стигне от котлона до масата. Безспорно има много различни рецепти, но обикновено съдържащи минимален брой продукти, които в моя прочит са:

80 мл. зехтин 
3 стръка пресен лук 
8-10 чушки, различни по цвят 
3 средно големи домата 
6 яйца 
250 гр. сирене 
Сол на вкус 
Няколко стръкчета магданоз 
Чушките се измиват, почистват се от семките, нарязват се на малки парченца и заедно с лука се изсипват в дълбок тиган, при загрятия зехтин. 
През това време, доматите се обелвати се нарязват на ситно. Когато чушките в тигана омекнат, накълцаните домати се добавят към тях. Зеленчуците се оставят на котлона, като периодично се разбъркват, докато соса почти изври. Добавят се и яйцата. 
Когато яйцата се сготвят е ред на сиренето. 
Разбърква се добре, докато сиренето се смеси с останалите продукти и готово! 
При сервиране може да се поръси с нарязан магданоз. 





Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини