Ароматни курабийки захаринки
Въпреки, че няма да можем да се съберем с родителите ни, приготвяме за тях нашите традиционни лакомства и ще им ги подарим грижливо опаковани преди празника.
Винаги правим тези курабийки за Великден, тази година няма да е изключение. Известни са като войнишки курабийки, но ние сме ги записали като великденски захаринки.
Необходими продукти:
2 яйца
180 гр. захар
100 мл. олио
120 гр. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 ванилия
400 гр. брашно + за омесване
Яйцата и захарта се разбъркват,прибавя се олиото
и отново се разбърква. Прибавя се и киселото мляко смесено със содата,
и отново се разбърква. Прибавя се и киселото мляко смесено със содата,
Омесва се меко тесто,
от което се откъсват малки парченца, оформят се топчета с големина на малки орехчета.
Подреждат се в тава върху хартия за печене, поръсват се с кристална захар и се пекат 12-15 минути в загрята на 200 °С фурна.
от което се откъсват малки парченца, оформят се топчета с големина на малки орехчета.
Подреждат се в тава върху хартия за печене, поръсват се с кристална захар и се пекат 12-15 минути в загрята на 200 °С фурна.
Коментари
Публикуване на коментар