Ароматни курабийки захаринки

Въпреки, че няма да можем да се съберем с родителите ни, приготвяме за тях нашите традиционни лакомства и ще им ги подарим грижливо опаковани преди празника.
Винаги правим тези курабийки за Великден, тази година няма да е изключение. Известни са като войнишки курабийки, но ние сме ги записали като великденски захаринки. 
Необходими продукти:
2 яйца 
180 гр. захар 
100 мл. олио 
120 гр. кисело мляко 
1/2 ч.л. сода 
1 ч.л. бакпулвер 
1 ч.л. настъргана лимонова кора 
1 ванилия 
400 гр. брашно + за омесване 
Яйцата и захарта се разбъркват,прибавя се олиото
и отново се разбърква. Прибавя се и киселото мляко смесено със содата,
както и ароматните подправки. Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя на части към сместа.
Омесва се меко тесто,
от което се откъсват малки парченца, оформят се топчета с големина на малки орехчета.
Подреждат се в тава върху хартия за печене, поръсват се с кристална захар и се пекат 12-15 минути в загрята на 200 °С фурна.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини