Мини пай с маслено тесто и праскови

С Маги следим едно предаване по Food network - "Сладкарски шампионат за деца" . В последния епизод един от участниците приготви пай с праскови.
Ето, че имаме задача за днешния ден! Имаме всички продукти, дори домашен компот от праскови. Започнахме с масленото тесто - с посочените продукти изпекохме 10 броя мини пай:
150 гр. брашно
50 гр. пудра захар 
1 яйце 
100 гр. меко масло 
-За плънката:
100 гр. ситно нарязани праскови
1 пакетче ванилия 
15 гр. нишесте
50 мл. сок от компота
1 ч.л. настъргана лимонова кора

В купа се смесват всички продукти за тестото и се омесва докато се усвоят.
От сместа се оформя топка и се  прибира за час в хладилник.
През това време се приготвя плънката. Прасковите се нарязват на ситно, смесват се с ванилията и лимоновата кора. В сока се разтваря нишестето.
Охладеното тесто се разточва на тънка кора, изрязват се кръгли форми, които се притискат към формите. Оставя се малка част от тестото за украса върху пайовете.
Плънката се разпределя върху тестото.
Ние украсихме с тънки ивички всяко пайче.
Пекат се в загрята на 180 °С фурна 25-30 минути, докато станат златисти.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини