Мини пай с маслено тесто и праскови
С Маги следим едно предаване по Food network - "Сладкарски шампионат за деца" . В последния епизод един от участниците приготви пай с праскови.
Ето, че имаме задача за днешния ден! Имаме всички продукти, дори домашен компот от праскови. Започнахме с масленото тесто - с посочените продукти изпекохме 10 броя мини пай:
150 гр. брашно
50 гр. пудра захар
1 яйце
100 гр. меко масло
-За плънката:
100 гр. ситно нарязани праскови
1 пакетче ванилия
15 гр. нишесте
50 мл. сок от компота
1 ч.л. настъргана лимонова кора
През това време се приготвя плънката. Прасковите се нарязват на ситно, смесват се с ванилията и лимоновата кора. В сока се разтваря нишестето.
Охладеното тесто се разточва на тънка кора, изрязват се кръгли форми, които се притискат към формите. Оставя се малка част от тестото за украса върху пайовете.
Коментари
Публикуване на коментар