Домашен течен шоколад

Едно от нещата, които мнооого обичам и до сега е домашния течен шоколад-малко позабравен, отново заради голямото разнообразие в магазинната мрежа. 
Предпочитан от мен поради факта, че зная какви продукти съм вложила в него(без хидрогенирани мазнини, фруктозен сироп и т.н). Освен това е много лесен за приготвяне.         
И всяка сутрин може да се превърне в неделна с този шоколад, върху палачинки. 
Необходими продукти:
200 гр. сухо мляко
50 г тъмно какао
1.ч.ч захар(или 5 с.л. мед)
150 гр. масло (ние ползвахме 100 гр краве масло, 2 с.л кокосово масло и 1 с.л. какаово масло
200 мл. вода
Водата с маслото и захарта се загряват на котлон.
 В купа се смесват добре какаото и сухото мляко.

Към сухата смес се добавя водата с разтопените масло и захар.
Бърка се добре, за да няма бучки. За да бъде гладка консистенцията, може да се прецеди или да се разбие с пасатор.
Сместа е рядка, но след като престои в хладилник, се превръща в истински, вкусен течен шоколад.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини