Домашен течен шоколад
Едно от нещата, които мнооого обичам и до сега е домашния течен шоколад-малко позабравен, отново заради голямото разнообразие в магазинната мрежа.
Предпочитан от мен поради факта, че зная какви продукти съм вложила в него(без хидрогенирани мазнини, фруктозен сироп и т.н). Освен това е много лесен за приготвяне.
И всяка сутрин може да се превърне в неделна с този шоколад, върху палачинки.
Необходими продукти:
200 гр. сухо мляко
50 г тъмно какао
1.ч.ч захар(или 5 с.л. мед)
150 гр. масло (ние ползвахме 100 гр краве масло, 2 с.л кокосово масло и 1 с.л. какаово масло
200 мл. вода
50 г тъмно какао
1.ч.ч захар(или 5 с.л. мед)
150 гр. масло (ние ползвахме 100 гр краве масло, 2 с.л кокосово масло и 1 с.л. какаово масло
200 мл. вода
Бърка се добре, за да няма бучки. За да бъде гладка консистенцията, може да се прецеди или да се разбие с пасатор.
Коментари
Публикуване на коментар