Мързелив тутманик

Неделя сутрин, чудейки се как да разнообразя закуската за моите хора се сещам как майка правеше този бърз тутманик и цялата къща ухаеше... просто нямах търпение да стана. 
Трябват ви само:
2 яйца 
1 ч.л. сода 
1/2 ч.л. оцет
1 ч.ч. кисело мляко 
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно (или колкото поеме за лепкаво тесто) 
150 гр. сирене (може и повече) 
Семенца за поръсване, аз използвах ким

В купа се разбъркват добре едно яйце +белтъка от другото, киселото мляко и олиото.
Добавят се брашното и содата, загасена в оцета.
Получава се меко, лепкаво тесто в което се натрошава сиренето, изсипва се в намаслена тава, след което се намазва с отделения жълтък и се поръсва със семенца по избор. Пече в загрята на 200 °С фурна 40-45 минути, като 30 минути е покрит с алуминиево фолио, а после се открива за да се запече.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини