Гофрети *(+ рецепта за палачинки)

Гофретите са любима закуска - стават бързо и лесно. Икономични като палачинките и също така се комбинират с шоколад, сладко и плодове. Но докато попадна на точната рецепта, получавах като резултат жилави, безвкусни, залепващи, дори доста препечени отвън- сурови отвътре гофрети. Тази е изпитана многократно и е много успешна всеки път
Необходимите продукти са:
2 яйца
1 с.л. захар 
2 ч.ч. брашно 
1 и 1/3 ч.ч. прясно мляко 
1/2 ч.ч. олио или разтопено масло 
1 пакетче бакпулвер 
1 ванилия
Щипка сол 

Гофретника се включва, да загрява. През това време яйцата се разбиват със захарта, след което се добавя брашното. 
Изсипват се млякото, мазнината, бакпулвера и ванилията.
Получава се смес, която е по-гъста от тази за палачинки.
Гофретника се намаслява, изсипва се по малко от сместа и отнема 7-10 минути да се изпекат.
*Всяка събота у дома се закусват палачинки. Аз ги правя на око, но заради половинката ми(той се нуждае от точна рецепта), изчислих количеството.
Продуктите за осем палачинки са:
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко 
8 с.л. брашно 
50 мл. олио или разтопено масло 
Всички съставки, включително и мазнината се разбъркват добре, за да няма бучки.
В затоплен тиган се изсипва на части сместа.
Могат да се намажат с шоколад, сладка, желета, сирена за мазане или да се напълнят с кашкавал, шунка.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини