Еклери - лебеди с лесен крем
Страхотно лесна рецепта за тази класика еклери - лебеди. Освен, че пареното тесто е едно от най-лесните за приготвяне, съботно и мързеливо ги напълних с много лесен крем - нишесте ванилия, към който добавих масло.
Пареното тесто направих с тези продукти:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
3 яйца
-За крема:
1 пакетче нишесте ванилия приготвено според указанията на опаковката
100 гр. меко масло
Водата и олиото се изсипват в тенджера и се слагат на котлон да заврят.
Когато това се случи, се добавя брашното и се бърка 2-3 минути до получаване на гладко тесто.
Когато това се случи, се добавя брашното и се бърка 2-3 минути до получаване на гладко тесто.
Когато тестото се охлади, към него едно по едно се добавят яйцата.
Всяко яйце се добавя, когато предното е напълно усвоено от тестото, като може да се разбъркват и с миксер, и на ръка.
В тава върху хартия за печене с помощта на лъжица се оформят еклерите(с чаена лъжичка ще се получат по-малки, докато със супена стават по големички. Със супена лъжица оформих 12 еклера от това количество тесто). Оставих си около 1 с.л. тесто за да оформя вратлетата на лебедите. Направих пош от хартия за печене - оформих я като фуния с малка дупчица и я напълних с тестото.
Всяко яйце се добавя, когато предното е напълно усвоено от тестото, като може да се разбъркват и с миксер, и на ръка.
В тава върху хартия за печене с помощта на лъжица се оформят еклерите(с чаена лъжичка ще се получат по-малки, докато със супена стават по големички. Със супена лъжица оформих 12 еклера от това количество тесто). Оставих си около 1 с.л. тесто за да оформя вратлетата на лебедите. Направих пош от хартия за печене - оформих я като фуния с малка дупчица и я напълних с тестото.
Еклерите се пекат около 30 минути във фурна загрята на 200 °С, а гушките са готови след приблизително 15 минути.
Крема се приготвя по описанието на опаковката и когато се охлади се разбърква с разбитото меко масло.
Еклерите се срязват внимателно и се пълнят с крема. Монтират се вратлетата и се поръсват с пудра захар.
Поздрави, Маги и Криси.
Коментари
Публикуване на коментар