Пържен картофен чипс


Бях правила домашен чипс преди няколко години и бях забравила за него. Тогава направих два вида- обикновен със сол и една порция с червен пипер. При този с пипера допуснах грешка, като овкусих картофките преди да ги изпържа. Сега направих корекция, като овалях вече изпържения чипс в червения пипер.
Процеса не е труден, но е пипкав, особено при голямо количество. Аз обелих и филирах четири картофа с белачка. Пробвахме и с ренде, но се получиха дебелички и не бяха хрупкави.

Необходими продукти:
4-5 картофа
Сол
Червен пипер 
Олио за пърженето

Картофките се измиват, белят и нарязват на тънки филии, като според мен това става най-лесно с белачка.

Пържат се в сгорещено олио за кратко, докато крайчетата им станат златисти.



Изважда се от мазнината в съд, който е покрит с кухненска хартия, за да се отцеди и се овкусява.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини