Бях правила домашен чипс преди няколко години и бях забравила за него. Тогава направих два вида- обикновен със сол и една порция с червен пипер. При този с пипера допуснах грешка, като овкусих картофките преди да ги изпържа. Сега направих корекция, като овалях вече изпържения чипс в червения пипер.
Процеса не е труден, но е пипкав, особено при голямо количество. Аз обелих и филирах четири картофа с белачка. Пробвахме и с ренде, но се получиха дебелички и не бяха хрупкави.
Необходими продукти:
4-5 картофа
Сол
Червен пипер
Олио за пърженето
Картофките се измиват, белят и нарязват на тънки филии, като според мен това става най-лесно с белачка.
Пържат се в сгорещено олио за кратко, докато крайчетата им станат златисти.
Изважда се от мазнината в съд, който е покрит с кухненска хартия, за да се отцеди и се овкусява.
Коментари
Публикуване на коментар