Пастет от пилешки дробчета

Откакто започнах да се храня нисковъглехидратно, приготвям много от храната, която преди това си купувах от магазина. Основно за да си спестя нишесте, захари, глюкозен сироп и т.н.
Дойде време да запретна ръкави и да приготвя пастет. Подходящ е за намазване, директна консумация, мезе.
Необходимите продукти са:
500 гр. дробчета
100 мл. готварска млечна сметана 
50 мл. зехтин 
80 гр. масло 
На вкус - сол, черен пипер, кимион
Няколко стръка мащерка
*по желание може да се добавят моркови, чесън и лук. 
В съд на котлона се запържват дробчетата, в зехтина, малко от маслото и подправките
Добавя се сметаната и на тих огън къкри до готовност. Пасира се и се разпределя в купички.
Останалата част от маслото се разтапя с мащерка на котлон и се разпределя в купичките върху пастета.
Охлажда се в хладилник и е готово за хапване.

Поздрави, Криси. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини