Кайзер хлебчета
Рецетата за тези питки, които имат страхотна хрупкава коричка видях в 'Печивата на Марта Стюарт'. Толкова лесна за приготвяне и с чудесен краен резултат!
Необходими продукти:
1 кубче прясна мая (или 1 пакетче суха мая)
200 мл. хладка вода
500-550 гр. брашно София мел-Класик
3 яйца
2 с.л. масло
1 ч.л. мед
1 и 1/2 с.л. сол
Маята се активира в хладката вода с меда и 1 с.л. брашно. Две от яйцата се разбиват и се прибавят към маята.
Получената смес се прибавя към брашното и солта.
Получената смес се прибавя към брашното и солта.
Когато тестото започне да се отделя от страните на купата, се изсипва върху плот и се замесва с маслото.
Когато удвои обема си се прехвърля отново на плота и се прегъва шест пъти, връща се в купата и се оставя да втаса за втори път.
След второто втасване, тестото се разстила на правоъгълник и се разрязва на равни части.
Стърчащите крайчета се подгъват отдолу, питчиците се подреждат в набрашнена тавичка и се оставят да втасат отново.
Намазват се с разбито яйце, по желание се поръсват с семена и се пекат 30-35 минути на 180°С.
Намазват се с разбито яйце, по желание се поръсват с семена и се пекат 30-35 минути на 180°С.
Прекрасна мека средичка и златиста хрупкава коричка, главен шеф Маги съветва да опитате :)!
Поздрави, Маги и Криси.
Коментари
Публикуване на коментар