Тиквеник
1.Успокоява нервната система
2.Подобрява състоянието на кожата и остротата на зрението
3. Оказва лечебно действие при проблеми със стомаха и черния дроб.
4. Тиквата е незаменим помощник в борбата с диабета. Тя поддържа нормални нивата на кръвната захар. 5.Тиквата се използва за лечение на щитовидната жлеза. 6.Тиквата е изключително диетична храна заради нейната висока хранителна стойност, но ниска калорийна себестойност.
7.Прочиства бъбреците 8.Семената на тиквата са богати на полезни мазнини за сърцето, a при честа консумация профилактира коварната атеросклероза. 9.Противопаразитно действие 10.Богат източник на витамин А
4. Тиквата е незаменим помощник в борбата с диабета. Тя поддържа нормални нивата на кръвната захар. 5.Тиквата се използва за лечение на щитовидната жлеза. 6.Тиквата е изключително диетична храна заради нейната висока хранителна стойност, но ниска калорийна себестойност.
7.Прочиства бъбреците 8.Семената на тиквата са богати на полезни мазнини за сърцето, a при честа консумация профилактира коварната атеросклероза. 9.Противопаразитно действие 10.Богат източник на витамин А
Това са само част от ползите, които тиквата дава на организма.
Използва се за десерти, супи, пюрета, основни ястия..
Необходими продукти:
1 пакет фини кори
400-450 гр. настъргана тиква
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. канела
100 гр. масло
200 гр. орехи
Взимат се по две кори, като едната се намазва с разтопено масло и се покрива с втората. Разпределя се плънката и се поръсва със ситно натрошени орехи.
... И така, докато не свършат корите и плънката.
Пече се в предварително загрята на 180 °С фурна до златисто. По желание може да се поръси с пудра захар.
Пече се в предварително загрята на 180 °С фурна до златисто. По желание може да се поръси с пудра захар.
Поздрави, Криси и Маги.
Коментари
Публикуване на коментар