Тарталети с маслен крем

Преди да започна да се храня НВ - ВМ се впусках в търсене на перфектните тарталети. Сестра ми дори забеляза, че имам както тя казва "тарталети фейс"(това е смесица от емоции: въодушевление, възбуда, радост и трепетно очакване) . Без да се отклонявам повече само ще кажа, че открих перфектната хрупкава маслена бисквитка с крем в моята собствена кухня след като спрях да ям глутен и захар, но за тях да си призная правя изключение, а Маги...Маги ги яде с лъжица, вилица, с ръце, с ягоди, праскови и всичко което може да се сложи отгоре...
Необходими продукти: 
300 гр. брашно 
200 гр. студено масло 
100 гр. пудра захар
1 яйце
-За крема:    

400 мл. прясно мляко
2 жълтъка
120 гр. захар
50 гр. царевично нишесте
1 прахче ванилия

Винаги започвам първо с крема, защото той трябва да е абсолютно охладен преди да се смеси с маслото, а и тестените кошнички изстиват доста по бързо от него. 
И така, първо вадя маслото от хладилника, след това започвам да приготвям крема.
-За начало 100 мл. от млякото, заедно с нишестето и жълтъците се разбиват докато сместа стане гладка. В подходящ съд на котлона се загряват останалите 300 мл. мляко с ванилията и захарта. Топлото мляко се изсипва на тънка струя при нишестето, след което цялата смес се слага на котлон, на тих огън и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Получения крем се премахва от котлона и се оставя настрани да се охлажда, покрит с фолио за свежо съхранение.
След като работата по крема е завършила, започваме бисквитеното тесто.
Брашното, маслото и пудрата захар се претриват с ръце, до получаване на маслени трохи. Добавя се яйцето и тестото се омесва*, оформя се на топчица след което се увива с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за час(може да се приготви от предния ден и да се съхранява в хладилник).                                     

*Меси се съвсем малко, за да станат хрупкави.

Охладеното тесто се разточва на много тънка кора и с кръгъл резец за сладки или чаша се изрязват  кръгчета с диаметър по малък, от този на формите. Притиска се за да прилепне добре,правят се дупчици с вилица и формите се прибират в хладилник за още 30 минути.
Пекат се с "тежести", като аз използвам хартиени форми за мъфини  пълни с боб.
 Върху всяка охладена кошничка се поставя "тежест" и се пекат в предварително загрята на 180 °С около 10-15  минути, след което тежестите се махат и се допичат открити до златисто.
                  
Вадят се от формичките и се оставят да се охладят напълно.  
                                                
След като крема е изстинал се свързва с маслото-то се разбива с миксер и към него постепенно се прибавя варения крем. Бърка се на бавна скорост до пълно усвояване, преди да се добави отново. Получения крем се прехвърля в пош и с него се пълнят тарталетите. За декорация могат да се използват всякакви плодове-пресни или замразени, шоколад, шоколадов сос, желета и др.

                  
                  
Пожелаваме ви добър апетит!Поздрави, Маги и Криси.                                                                 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини