Баница с "кори" от карфиол
Необходими продукти
~1 глава карфиол
~100 гр. извара
~2 яйца
~50 мл. зехтин
~Сол
~Черен пипер
-За плънката:
~2 с.л. кисело мляко
~100 гр. сирене
~100 гр. извара
~3 яйца
~100 гр. спанак
~Зехтин
~Сол
~50 гр. кашкавал
*От тези продукти направих баница с размер 25х25см.
Карфиола се накъсва на розички, измива се, и се смила на ситно. В купа се смесва с яйцата, изварата, сол на вкус и зехтин и се разбърква добре.
Получената смес се разделя мислено, част по част се разстила върху хартия за печене на тънък слой, и по този начин се изпичат "корите".
През това време се приготвя плънката.
Спанака се измива, нарязва се на ситно и се задушава в малко зехтин. В купа се разбъркват яйцата, сиренето, изварата и киселото мляко.
Добавя се задушения спанак и се разбърква.
Когато плънката и "корите" са готови, в тавичка се слага кора, върху нея плънка, пак кора и така, докато всяка кора е покрита с плънката.
Пече се в предварително загрята на 180С° фурна около 20 минути.
След това се изважда, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната за още 10 мин.
Пожелаваме Ви добър апетит! Поздрави, Криси и Маги.
Коментари
Публикуване на коментар