Баница с "кори" от карфиол


Необходими продукти
~1 глава карфиол
~100 гр. извара
~2 яйца
~50 мл. зехтин
~Сол
~Черен пипер
-За плънката:
~2 с.л. кисело мляко
~100 гр. сирене
~100 гр. извара
~3 яйца
~100 гр. спанак
~Зехтин 
~Сол
~50 гр. кашкавал
*От тези продукти направих баница с размер 25х25см. 


Карфиола се накъсва на розички, измива се, и се смила на ситно. В купа се смесва с яйцата, изварата, сол на вкус и зехтин и се разбърква добре. 


Получената смес се разделя мислено, част по част се разстила върху хартия за печене на тънък слой, и по този начин се изпичат "корите".
През това време се приготвя плънката. 
Спанака се измива, нарязва се на ситно и се задушава в малко зехтин. В купа се разбъркват яйцата, сиренето, изварата и киселото мляко. 


 Добавя се задушения спанак и се разбърква. 
Когато плънката и "корите" са готови, в тавичка се слага кора, върху нея плънка, пак кора и така, докато всяка кора е покрита с плънката. 




Пече се в предварително загрята на 180С° фурна около 20 минути. 
След това се изважда, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната за още 10 мин. 


Пожелаваме Ви добър апетит!                                                                                                     Поздрави, Криси и Маги.                                                                                                                  



Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини