Задушени пържоли с бяло вино и моркови
Необходими продукти
5 свински котлетни пържоли
4 моркова
4 скилидки чесън
1/2 домат(белен)
100 мл. бяло вино
зехтин
сол
черен пипер
3-4 дафинови листа
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер, начукват се и се запечатват в тиган и от двете страни, след което се слагат в тенджера.
Морковите се нарязват на шайбички и се прибавят към пържолите в тенджерата. Добавят се и чесъна, домата, виното и дафиновите листенца. Заливат се с вода, колкото да покрие всички съставки.
Тенджерата се слага на силен котлон, докато заври и след това се намалява за да къкри докато морковите омекнат. По желание се гарнира с картофено пюре.
Пожелаваме Ви добър апетит!
5 свински котлетни пържоли
4 моркова
4 скилидки чесън
1/2 домат(белен)
100 мл. бяло вино
зехтин
сол
черен пипер
3-4 дафинови листа
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер, начукват се и се запечатват в тиган и от двете страни, след което се слагат в тенджера.
Морковите се нарязват на шайбички и се прибавят към пържолите в тенджерата. Добавят се и чесъна, домата, виното и дафиновите листенца. Заливат се с вода, колкото да покрие всички съставки.
Тенджерата се слага на силен котлон, докато заври и след това се намалява за да къкри докато морковите омекнат. По желание се гарнира с картофено пюре.
Поздрави, Криси и Маги.
Коментари
Публикуване на коментар