Задушени пържоли с бяло вино и моркови

Необходими продукти
5 свински котлетни пържоли
4 моркова
4 скилидки чесън
1/2 домат(белен)
100 мл. бяло вино
зехтин
сол
черен пипер
3-4 дафинови листа

Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер, начукват се и се запечатват в тиган и от двете страни, след което се слагат в тенджера.
Морковите се нарязват на шайбички и се прибавят към пържолите в тенджерата. Добавят се и чесъна, домата, виното и дафиновите листенца. Заливат се с вода, колкото да покрие всички съставки.                                                                                                                                             
Тенджерата се слага на силен котлон, докато заври и след това се намалява за да къкри докато морковите омекнат. По желание се гарнира с картофено пюре.                                                     

Пожелаваме Ви добър апетит!                                                                                                         
Поздрави, Криси и Маги.                                                                                                                   

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини