Крем супа от карфиол и пресен лук
Необходими продукти1 глава карфиол
Перата на 1 връзка пресен лук
500 мл. вода
200 мл. живитинска сметана за готвене
Зехтин
Сол
Черен пипер
Магданоз за поръсване
Карфиола и лука се почисват, измиват и се варят във водата докато карфиола омекне, а водата изври на половина.
Махат се от котлона и се пасират. След това се прибавят сметаната, солта и пипера и се връща на котлона за да се сгъсти. Когато е готова се поръсва с магданоз и крутони по желание.
P.S. Нашата рецепта бе поместена на страниците на списание "Кулинарен журнал"
Пожелаваме Ви добър апетит!
Поздрави, Криси и Маги.
Коментари
Публикуване на коментар