Крем супа от карфиол и пресен лук

Необходими продукти 
1 глава карфиол
Перата на 1 връзка пресен лук
500 мл. вода
200 мл. живитинска сметана за готвене
Зехтин
Сол
Черен пипер 
Магданоз за поръсване

Карфиола и лука се почисват, измиват и се варят във водата докато карфиола омекне, а водата изври на половина. 
Махат се от котлона и се пасират. След това се прибавят сметаната, солта и пипера и се връща на котлона за да се сгъсти. Когато е готова се поръсва с магданоз и крутони по желание. 
Аз използвах "крутони" от пилешки гърди, запържени в зехтин.

P.S. Нашата рецепта бе поместена на страниците на списание
 "Кулинарен журнал"



Пожелаваме Ви добър апетит!                                                                                                          
Поздрави, Криси и Маги.                                                                                                                  

Коментари

Популярни публикации от този блог

Малиново парфе с домашно приготвен блат

Пица с блат от карфиол (ниско въглехидратна пица)

Бисквитена торта с кондензирано мляко и малини